top of page
  • Writer's pictureVladimir Kerečeni

291. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba na Mariju Bistricu


Pred nama je 291. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu koje će se održati 10. i 11. rujna 2022. godine, pod geslom: ,,Hvala ti, Majko, vijek' uz nas budi. Tko će nam pomoći, ako ne ti?" Stihovi su to Dragutina Domjanića iz drage nam pjesme Ljiljane bijeli.


Prošle godine hodočastili smo u Mariju Bistricu pod dojmom dvaju zala koja su nas pogodila, potresa i pandemije korona virusa, nadajući se smirivanju zemlje i opasnosti od bolesti. I dok se iznova vraćamo Mariji zahvaljujući za iskazanu pomoć, ove se godine prijašnjim nevoljama pridružila i treća, rat u Ukrajini, nestašice energenata, skupoća i nadasve nesigurna budućnost. Osjećamo kako su ljudski napori preslabi, a neizvjesnost sve veća. Tko će nam pomoći ako ne ti, o Marijo majka Božja i naša, Majka nade i utjehe!


Zato se vraćamo pod skute nebeske Majke tražeći njezinu pomoć za one vrjednote koje su nam tako važne, a ugrožene su: za pomoć u odgovornom roditeljstvu i očuvanju naših obitelji, za pomoć u odgoju i uključivanju djece i mladih u život žive Crkve, za brižno oko i darežljivu ruku za potrebite, za snagu naviještanja i izgradnje društva prožetog evanđeoskim vrjednotama, za pomoć u trenucima kada nas pohode kušnje i bolest. Vidimo da smo u svemu tome slabi, tko će nam pomoći ako ne Marija?


Hodočasteći Mariji nikako ne smijemo zaboraviti svoje bližnje, njihovo duhovno i tjelesno zdravlje, sigurnost. Ne smijemo zaboraviti u svojim molitvama potrebe naše Nadbiskupije koja će 1. listopada ove godine predstavljanjem završnog dokumenta 2. sinode Zagrebačke nadbiskupije okruniti duge i plodonosne susrete te na temelju zaključaka još snažnije krenuti u zajednički hod obnove naše zagrebačke Crkve i izgradnju pravednijeg društva.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page