top of page
  • Writer's pictureVladimir Kerečeni

Proslava blagdana sv. Kvirina

Svečanim misnim slavljem proslavljen nebeski zaštitnik i dan župe.

Zagrebačka župa sv. Kvirina, biskupa i mučenika proslavila je u utorak, 4. lipnja, blagdan svog nebeskog zaštitnika. Tijekom dvadeset godina postojanja župni je blagdan uvijek prilika za župno zajedništvo. Iznimka nije bila ni ove godine. Samoj župnoj proslavi prethodila je trodnevna priprava.

Prvoga dana trodnevnice, u subotu 1. lipnja, svetu misu je predslavio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskog poziva. Pjesmo je animirao župni zbor, a nakon svete mise održan je koncert klasične glazbe u izvedbi članova obitelji Krpan. Drugoga dana trodnevnice, u nedjelju 2. lipnja, euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Anđelko Katanec, povjerenik za pastoral migranata i turista, a pjesmom su pratili članovi zajednice Tehillim, koji su nakon svete mise animirali glazbeno molitveni susret. Trećeg dana trodnevnice, u ponedjeljak 3. lipnja, euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Borna Puškarić. Nakon svete mise orguljaški koncert na novim orguljama crkve sv. Kvirina održao je Goran Gregorin, student Instituta za crkvenu glazbu.Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje povodom dana župe predslavio je mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u zajedništvu sa mnogim svećenicima. U svojoj homiliji mons. Šaško istaknuo je kako je kršćanska vjera dar ali i obaveza te smo ponekad, u različitim vremenskim prilikama i neprilikama, dužni to i pokazati, baš poput svetog Kvirina. Ponekad je ta cijena previsoka ali kada je u pitanju vjera kao ideal, ona nikad ne gubi svoju vrijednost, to je granica koju ne možemo prijeći, bez obzira na okolnosti.

U svojoj zahvali na kraju svečanog euharistijskog slavlja upravitelj župe Vladimir Kerečeni posebno se osvrnuo na zajedništvo koje ostvarujemo kao dio župne zajednice, od najmlađih do starijih, istaknuvši kako se takvi trenutci pamte, svjedoči to i dvadeset godina župe na Pantovčaku. Nakon euharistijskog zajedništva uslijedilo je zajedništvo kod stola u prostoru župne vjeronaučne dvorane za sve prisutne župljane i njihove goste.

100 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page