top of page
  • Writer's pictureVladimir Kerečeni

Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba


Nažalost, pandemija koronavirusa još uvijek utječe na naše živote i međuljudske odnose, a potresi ne prestaju razarati domove i crkve. Svi ti vanjski utjecaji ostavljaju teške posljedice, nagrizaju naše tjelesno, psihičko i duhovno zdravlje, ugrožavaju naše domove, i obiteljske i župne, pa i dom koji zovemo domovina.

Ipak, najteže posljedice ostavlja grijeh koji razara dom naše duše, prebivalište živoga Boga u nama. Razorena duša ne može ništa dobra sačuvati i ništa dobra izgraditi. Zato nam treba Marijin zagovor i Božja pomoć kako bismo izgrađivali sigurna mjesta u našem životu, naše domove u kojima nas netko s ljubavlju očekuje, gdje smo prihvaćeni i osjećamo se sigurno.

U Godini sv. Josipa koji je bio brižni čuvar nazaretskoga doma i u Godini posvećenoj obitelji molit ćemo Mariju za pomoć u izgradnji i očuvanju obiteljskih domova u našoj Nadbiskupiji, za izgradnju živih župnih zajednica, domova naše vjere, za izgradnju naše domovine Hrvatske kako bi svi, osobito djeca i mladi, u njima našli svoje mjesto i svoju sigurnost.

Hodočasteći Mariji, kao dobri ukućani Kristovog i našeg doma, Crkve, nikako ne smijemo zaboraviti svoje bližnje, njihovo zdravlje i sigurnost. Stoga ćemo program našeg hodočašća prilagoditi u tom trenutku aktualnim epidemiološkim mjerama. Svi naši susreti bit će na otvorenom prostoru. Molim braću svećenike da i oni svojim uputama i primjerom doprinesu duhovnom i tjelesnom zdravlju hodočasnika.


Program hodočašća:

Subota 18. rujna 2021. ** Hodočasnici pješaci kreću iz Zagreba prema Mariji Bistrici:

  1. od katedrale preko Sljemena — blagoslov hodočasnika ispred katedrale u 5 sati, Sv. Misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati (hodočašće predvodi mons. Ivan Šaško)

  2. iz Cučerja preko Laza — Sv. Misa u Čučerju u 10,30 sati (hodočašće predvodi mons. Mijo Gorski)

  3. od Sesveta preko Laza — Sv. Misa u Sesvetama u 9 sati

** 20 sati - Služba svjetla Nedjelja 19. rujna 2021. ** 9 sati - zajednička pobožnost Križnog puta. Pobožnost predvodi jedan od pomoćnih biskupa + Nakon pobožnosti Križnog puta vjernici imaju prigodu za sv. ispovijed i osobne pobožnosti ** 11 sati - Sv. Misu predvodi kard. Josip Bozanić, nadbiskup Pozivamo mladež da se priključi hodočasnicima pješacima u subotu, ili da u nedjelju dođu zajedno sa svojim obiteljima. Napominjemo da će zbog pandemije koronavirusa svi naši susreti biti na otvorenom, a program hodočašća prilagodit ćemo u tom trenutku aktualnim

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page